Czernina z królika

Autor Wątek: Czernina z królika  (Przeczytany 996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matihodowca1234

  • Wtajemniczony
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Czernina z królika
« dnia: 02 Lipiec 2016, 10:22:08 »
krew króliki 1 litr
mięso z królika
mąka
ocet
suszone śliwki
cukier
przyprawy

Sposób wykonania po zabiciu królika zbieramy  krew do naczynia i dosypujemy soli mieszaj.Wkładamy krew do lodówki. Następnego dnia gotujemy rosół z królika później wyjmujemy mięso, dodajemy przyprawy  a krew mieszamy z mąką i octem. Następnie dolewamy krew i gotujemy przez kilka minut.Dodajemy do gotowej czerniny suszone śliwki. Później wlewamy czernina do talerza z gotowanym makaronem. Dosypujemy łyżeczkę cukru. I się zajadamy. Życzę smacznego :)