Forum o królikach

Wszystko o królikach => Kulinaria => Wątek zaczęty przez: janek2001 w 14 Listopad 2011, 08:51:59

Tytuł: Królik po myśliwsku
Wiadomość wysłana przez: janek2001 w 14 Listopad 2011, 08:51:59
comber i udka z 1 królika
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 łyżka tartej bułki
- 0.5 szkl. wody
- 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego
- 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
- 10 utartych ziaren jałowca
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Tytuł: Odp: Królik po myśliwsku
Wiadomość wysłana przez: AnetaDZ w 31 Marzec 2016, 12:38:09
Niezły przepis.
Tytuł: Odp: Królik po myśliwsku
Wiadomość wysłana przez: kaka12 w 04 Kwiecień 2017, 09:44:57
Co prawda jadłam kiedyś jakąś potrawę z królika, ale teraz było by mi ich szkoda, od kiedy sama mam swoje.