Wyślij odpowiedź

Wyślij odpowiedź

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.
Nazwa wyświetlana:
Email:
Temat:
Ikona wiadomości:

Upload Image With Tinypic
Anti-spam: complete the task

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć


Podgląd wątku

Wysłany przez: kaka12
« dnia: 04 Kwiecień 2017, 09:44:57 »

Co prawda jadłam kiedyś jakąś potrawę z królika, ale teraz było by mi ich szkoda, od kiedy sama mam swoje.
Wysłany przez: AnetaDZ
« dnia: 31 Marzec 2016, 12:38:09 »

Niezły przepis.
Wysłany przez: janek2001
« dnia: 14 Listopad 2011, 08:51:59 »

comber i udka z 1 królika
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 łyżka tartej bułki
- 0.5 szkl. wody
- 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego
- 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
- 10 utartych ziaren jałowca
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.