Autor Wątek: Królik po myśliwsku  (Przeczytany 2308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janek2001

  • Stały bywalec
  • ***
  • Wiadomości: 319
  • Reputacja: 20
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Królik po myśliwsku
« dnia: 14 Listopad 2011, 08:51:59 »
comber i udka z 1 królika
- 15 dkg wędzonego boczku
- 2 cebule
- 1 łyżka tartej bułki
- 0.5 szkl. wody
- 0.5 szkl. czerwonego wina wytrawnego
- 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
- 10 utartych ziaren jałowca
- sól do smaku

Opis przygotowania:
Ze skruszałego mięsą królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3 - 4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Hodowla królików
http://hodowlamonki.blogspot.com
Zapraszam na mój blog o królikach.


Offline AnetaDZ

  • Wtajemniczony
  • *
  • Wiadomości: 12
  • Reputacja: 0
    • Zobacz profil
Odp: Królik po myśliwsku
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Marzec 2016, 12:38:09 »
Niezły przepis.

Offline kaka12

  • Świeżak na forum
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Reputacja: 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Królik po myśliwsku
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Kwiecień 2017, 09:44:57 »
Co prawda jadłam kiedyś jakąś potrawę z królika, ale teraz było by mi ich szkoda, od kiedy sama mam swoje.